Jak začít tvořit webovou stránku?

Rozhodli jste se na nějaký servis nebo agenturu, nebo budete kódovat stránku sám? Vše je připraveno a už čas, aby na Váš web se objevil na Internetu? Co je třeba dělat, aby stránka existovala v síti?

Výběr domény. Doména – webová adresa, je místo, kde je možné Vás najít na Internetu – je to virtuální zápis odpovídající sídlu firmy. Vyberte si doménu:
– spojenou s činností nebo názvem firmy,
– s profesionální zněním a snadno zapamatovatelnou. V opačném případě potenciální zákazník, když se bude snažít ji najít ve vyhledávače, dostane se do stránky konkurence.

Kupte svou doménu co nejdříve, aby nikdo jiný ji nevzal. K dispozici jsou taky servisy, které při založení stránky ihned registrují doménu – platíte pouze jednou a šetříte čas.

Hosting. Chcete-li Vaše webové stránky na Internetu existovaly, musí být na serveru. Pokud nemáte vlastní server, musíte si koupit tzv. hosting. Můžete to udělat u hostitelské společnosti, a pokud tvoříte stránku přes servisy s hotovými šablonami, tyto servisy udělají to za Vás.

Propagace. Dokonce i na nejlepších webových stránkách, lidé nejsou odnikud. Pokud máte firmu, vytiskněte adresu stránky na vizitkách a letákech, pokud je máte. Ale především, zaměřte se na reklamu na Internetu – má největší potenciál pro reklamu, a nejmocnější reklamní nástroj je prostě vyhledávač – Google. Proveďte vyhledávání pro jakoukoli službu nebo produkt, aby uživatele, kteří to hledají dostali se na Vaši stránku, a ne na stránku konkurence. Můžete to objednat u společnosti, která nabízí kampaně internetové. Někdy propagace je jednou ze složek balíčku při zakládání stránky. Platíte měsíční odběr, a jeden z jeho prvků je reklama Google.

About

View all posts by