Jakou strategii přijmout během tvorby internetové vitríny

WWW stránky pro firmy jsou to především propagační nástroje, které jsou určené k propagaci jejich služeb nebo výrobků. Strategii, na které založíme naši stránku, je třeba naplánovat velmi pozoruhodně, aby vytvořené stránky byly pro nás důležitým zdrojem zisku.

Pamatujte! Dobré WWW stránky přinesou Vaší firmě zisk. Špatná vitrína nepřitáhne potenciální klienty!

V případě internetových stránek stejné jako v známém přísloví, spěch je špatný poradce. Je-li stejnou stránku lze vytvořit velmi rychle, například používajíc různá řešení, která nabízí servis mfirma.cz, tak je dobře věnovat více pozornosti spojené s plánováním marketingových aktivit.

Jenom precizně připravená strategie dovolí na tvorbu internetových stránek, které budou dobrou vizitkou Vaší firmy.

Níže uvádíme nejdůležitější problémy, které byste měli řešit, před tvorbou webových stránek.

1. Přemýšlejte na Vaše klienty

Musíte pečlivě zvážit, kým jsou Vaši klienti a také, které faktory přitáhují je k vstupu na Vaši WWW stránky.

Pamatujte, že internauti nebudou číst Vašich stránek “od A do Z”. Uživatelé jenom PROHLÍŽEJÍ internetové stránky a hledají nutné pro ně informace.

Vaše stránka bude dobře zaprojektována, pokud:

-klient brzy najde na ní nejdůležitější informace o Vaší firmě, např. kontakt, slevy.

-rozložení menu bude čitelné a také standardní (obvykle první podstránka je popis společnosti, na konci menu se nachází kontaktní stránky).

-Vaše adresa WWW se bude spojovat nebo s typem činnosti, který vedete, nebo s názvem Vaší firmy. Princip je takový: kratší domény jsou lepší. Přemýšlejte o tom, zda Vaše značka je rozpoznatelná natolik, aby mohla být ve Vaší adrese WWW, nebo je lepší v doméně umístit klíčové slovo popisující Vaši nabídku. První řešení nejčastěji vybírají velké firmy, druhé řešení je více populární mezi těmi menšími.

-na výchozí stránce umístíte jenom tu část nabídky, která je nejvíc atraktivní pro Vaše klienty. Podrobný popis na příslušných podstránkách.

Přemýšlejte o tom, kým jsou Vaši klienti. Zda jsou prodejci, kteří mají zájem o jednorázové služby nebo podnikatelé či velkoobchodníci. Zvažte, zda to jsou ženy nebo muže. Tyto informace Vám umožní lépe představit Vaši nabídku, najít konkrétní klienty, a také více efektivně vydělávat díky internetové vitríně.

Nevytvářejte WWW stránek pro všechny internauty, určujte je jenom pro ty, kteří opravdu budou mít zájem o Vaši nabídku.

Pokud vedete kosmetický salon, který často navštěvují ženy, zaměřte se na krásné grafiky a atraktivné texty. Pokud jste instalatér, zvolte prostý jazyk, ale ukažte spolehlivost svých služeb. Pokud prodáváte příslušenství pro chov králíků, nepište o jiných zvířatech kromě těch konkrétních, králíků. Nehledejte univerzalitu, nekaždy člověk bude mít zájem o Vaše služby. Zaměřte se na potenciální klienty.

About

View all posts by