Jak vytvořit webové stránky – webhosting

Jak vytvořit webové stránky - webhosting

Aby Vaše webové stránky existovaly na internetu, musíte je umístit na webovém serveru, proto budete potřebovat webhosting. Máte dvě možnosti – pokud si tvoříte webové stránky sami nebo využívate služeb agentury, která pro Vás tvoří jenom návrh webových stránek, musíte najít hostingovou společnost.

Pokud se rozhodnete vytvořit webové stránky pomocí hotových webových šablon, najděte nabídku, která obsahuje webhosting (viz ceny v této variantě).

Co je důležité při výběru webhostingu?

1. Místo na disku – množství prostoru na serveru, tj. kolik souborů bude možné na něm umístit – jednoduché webové stránky nezabírají mnoho místa, více místa zabírá např. internetový obchod, do kterého se neustále přidává zboží.

2. Omezení přenosu – množství dat, které si můžete stáhnout ze serveru a k němu poslat.

3. Podporované technologie – servis JavaScript nebo Flash patří k návštěvníkům webové stránky, ale servis technologie a skriptů jako jsou například MySQL a PHP závisí na serveru – pokud si tvoříte webové stránky sami, měli byste zkontrolovat, co budete potřebovat.

4. Bezpečnost dat – je důležité vytvořit zálohu, která zajišťuje obnovu dat v případě poruchy.

5. Technická podpora – v případě problémů reakce obsluhy by měla být rychla.

To vše záleží na vašich potřebách – pokud tvoříte nekomplikované webové stránky, nemusíte investovat do drahých balíčků a mít zájem o webhosting – stačí vybrat nabídku jedné z těchto společností, která nabízí připravené webové stránky, a budete mít hosting v balíčku.

About

View all posts by