Co nedělat, aby naše stránka nepoklesla ve výsledcích vyhledávání v Google

Mnoho zákazníků se nás ptá, co je potřeba udělat, aby jejich stránky se objevovaly na vysokých pozicích v Googlu. Důležitý je obsah, který uživatele zadávají na svých stránkách. Není žádná 100% účinná metoda, co udělat, aby naše stránka byla na první pozici v Google. Je ale způsob na to, co dělat, aby naše stránky byly penalizovány kvůli špatné kvalitě obsahu (přes nový prvek algoritmu vyhledávače Google s názvem Panda) a nezobrazí ve výsledcích vyhledávání, nebo se objeví v nízkých pozicích. Zde jsou základní principy, jak se vyhnout sankcím za špatnou kvalitu stránky.

Co nedělat na své stránce:

1. Nekopírujte obsahu z jiných webových stránek – Google rozpozná duplicitní obsah, a pokud se domnívá, že Vaše webová stránka je duplikát jiné stránky, odstraní vaše stránky z výsledků vyhledávání. Kopírování obsahu z jiných webových stránek bez vložení odkazu na stránku, odkud je obsah stažený, je také porušení autorských práv.

2. Nekopírujte obsahu taky na podstránkách Vašeho webu – jak je uvedeno výše, stránka, která má mnoho podstránek se stejným nebo podobným obsahem je Googlem oceněná jako stránka nízké hodnoty, a proto se nebude zobrazovat ve výsledcích vyhledávání.

3. Nevytvářejte stejné klony (kopie) své stránky na jiných doménách – stejně jako výše.

4. Nevytvářejte kopie částečného obsahu z Vašich stránek, např. přidáním do katalogu firem. Místo toho, napíšte zcela nový popis firmy a služeb.

5. Necpěte klíčová slova pro pozicionování. Píšte tak, aby text byl čitelný a fráze, na které se pozicionujete byly obyčejně umístěny na stránce. Pamatujte si, abyste pozicionované fráze vložili do metatagu title, protože pro Google je to shrnutí obsahu podstránky.

6. Neduplikujte obsahu metatagů, jako title (obsah viditelné v horní části prohlížeče) a description (obsah, který se objeví ve výsledcích vyhledávání, stručný popis našich webových stránek). Jinými slovy, každá stránka by měla mít jedinečný obsah, taky ten obsažen v meta tagech title a description.

About

View all posts by